Pályázatok

GINOP- 4.1.4-19-2020-01599

„A jövő energiája, az energia jövője. Ajánlat az Ön jövőbeli megtakarításához.”

A Sarvaly Kereskedelemi és Szolgáltató Zrt. támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) „A jövő energiája, az energia jövője. Ajánlat az Ön jövőbeli megtakarításához” tárgyú pályázati felhívás keretén belül a GINOP – 4.1.4-19-2020-01599 azonosítószámú projekt megvalósítására.

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.12.05

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.11.26.

A projekt elszámolható összköltsége 14 919 315 Ft, a támogatás mértéke 55%.

A fejlesztés célja a hagyományos energiaforrások kiváltása megújuló energiaforrásokra. A megújuló energiaforrások alatt olyan tartós energiahordozókat értünk, amelyeket kimeríthetetlennek tekinthetünk, mivel folyamatosan újratermelődnek. A korábbi energiafogyasztást döntő részben kiváltja a napelemek által termelt energia, emellett a pénzügyi és környezetvédelmi szempontok is a napelemekből nyert energiafelhasználásra mutatnak.

A pályázat tárgyát képező Flórián üzletház épületben elsősorban élelmiszer jellegű kiskereskedelem folyik. Sajátosságára tekintettel a hosszú távú és biztonságos működéséhez elengedhetetlen egy energiahatékonyság növekedését eredményező beruházás, melynek eredményeképpen a végső energiafogyasztás csökkenéssel energia megtakarításra kerülhet sor. A technológiai felkészültséget, a versenyképességet, valamint az erőforrás hatékonyságot javító hatást magában a napelem rendszerben találjuk, amely pozitív ökológiai lábnyommal rendelkezik a hagyományos energiahordozókkal szemben.